dissabte, 7 de maig del 2011

A Castellciutat també hi hauran eleccions, però per la Seu

S’acosten les eleccions del 22 de maig, són les eleccions del teu municipi així que és necessari que vagis a votar. Perquè? Si tots els polítics són iguals i fan el que volen, diran alguns. La resposta és no, ni tots els polítics són iguals ni fan el que volen i la raó per la que has d’anar a votar és perquè el teu vot és gratuït, ràpid i afectarà als temes de la teva vida quotidiana durant els pròxims 4 anys.
Si aquesta no és una motivació suficient o el fet de votar et produeix una sensació de massa responsabilitat que no pots assumir, vota en blanc i el teu vot anirà al partit majoritari, en poques paraules la resta de la població decidirà per tu d’una forma més legitima. Que creus que el sistema està podrit, que això de la democràcia és una vergonya, que tots els polítics són uns corruptes i no es mereixen el teu vot... o altres excuses per l’estil, vés a votar i vota en nul, votant en nul manifestaràs el teu desacord amb el sistema, i el teu vot no anirà a cap partit manifestant el teu desacord amb els partits presentats i faràs notar la teva persona molt més que si et quedes a casa mirant el televisor.
La democràcia és un sistema collonut, però l’hem de fomentar entre tots, sinó quina legitimat té un ajuntament o un govern quan la meitat de la població no ha anat a votar? És més, amb quin criteri pots opinar si un ajuntament ho fa bé o malament si tu no has anat a votar? Perquè si no votes, tampoc critiquis; en canvi si tu has votat, encara que sigui en nul, tens tot el dret a criticar aquelles que consideres males accions del govern.  (No ens oblidem d’alabar aquelles que considerem bones també! )

Jo sóc de Castellciutat, de la vila de Ciutat, que per sort o per desgràcia des de l’any 1975 no tenim ajuntament propi i el tenim de compartir amb els de la Seu. La Seu d’Urgell és un municipi molt bonic i molt verd, ara que no ens hem d’oblidar que té unes necessitats molt diferents a les de Castellciutat, perquè tot i ser dos pobles veïns, un és un poble i l’altre és una capital de comarca.
 En les properes eleccions com a bon castellciutadà escombraré cap a casa. Les promeses dels partits de la Seu cap al poble de Castellciutat sovint són manipulades per a que els del poble pensem que és allò que ens proposen el que de fa anys necessitem, però la veritat és una altra, sovint som enganyats i manipulats per a que donem el nostre vot quan la Seu s’emporta els beneficis i de polítiques complertes a Castellciutat en veiem de poques. També és cert que aquests beneficis que s’emporta la Seu no són del tot aliens a la gent de Ciutat ja que els pilars del estat del benestar no en disposem a casa nostra i em de baixar a la Seu per gaudir-los sobretot en temes de sanitat. I no només això sinó que el dia a dia la Seu s’ha fet necessària, a Castellciutat la majoria de botigues van tancar i el poble va anar decreixent fins arribar a punts de molt poca població. Ara però sembla que això esta canviant, la població del poble està augmentant, però no a favor del poble sinó a favor de la Seu. Observem com poc a poc Castellciutat s’està convertint en un barri dormitori al 100%, els pagesos són aquells que encara fan viure una mica el poble amb els seus tractors cap aquí i cap allà però es conten amb una mà....
Hem de fomentar el civisme a Castellciutat, tornar a fer-nos notar i tornar a fer poble; tenim de ficar cullerada en totes les decisions que afectin a la nostra vila i totes aquelles promeses fetes pels partits amb representació al ple de l’ajuntament assegurar-nos que és compleixen.

Per últim, volia remarcar el meu sentiment d’indignació cap a l’Ajuntament perquè hem sembla una vergonya que els infants de Castellciutat no puguin gaudir d’una infància com la que vaig tindre jo. M’explicaré: sembla que ningú s’adoni de l’estat en que es troba el camp de futbol de Castellciutat, que ni de porteries ni de cistelles disposa. Quans anys fa que aquell camp és únicament una taca d’asfalt (irregular, perquè ni el terra està en condicions) que no serveix absolutament per res?
Un altre tema que m’agradaria donar especial rellevància és el fabulós i increïble parc infantil del rastrillo (els de Ciutat anomenem rastrillo a la zona on hi ha situat el parc infantil de darrere l’església) que sense contar que el terra fa un pendent exagerat les plantes de jardí que envolten el parc més que plantes semblen una jungla. Tan dic aquestes plantes com altres que n’hi ha a altres punts del poble, jo no sé si la furgoneta dels jardiners no té parada a Castellciutat o si hi ha massa feina a la Seu com per preocupar-se de quatre plantes que hi ha aquí dalt, la qüestió és que estan com estan.

En els propers dies, no us oblideu d’anar-vos informant i escoltant programes i propostes que volen fer els partits a les nostres terres, ja que ens afecten directament. Sobretot no caigueu en l’error de votar un partit polític per la seva samarreta, ni de votar-lo en funció a la seva representació a nivell nacional o a nivell, voteu-lo per allò que proposa i que sigui viable també! Que no us colin el oro i el moro!

     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada