diumenge, 2 de gener del 2011

Llei Anti-tabac

Bon any nou a tothom. Avui dia 2 de gener entra en vigor la llei anti-tabac que prohibeix fumar en qualsevol espai tancat públic a excepcions en les quals es podràn tindre sales tancades per a fumadors com en centre psiquiàtrics, presons, centres de persones de la tercera edat i persones amb discapacitat o clubs de fumadors. No obstant les restriccions no acaben aquí, a més a més, s'ha prohibit el consum de cigarretes en espais al aire lliure pero per sort no a tots sinò que el nombre n'és limitat, només en parcs infantils, davant escoles i instituts i davant de centres sanitàris. Es diu que des del punt de vista mèdic que la llei és tot un éxit i que beneficiarà moltíssim la salut de la nostra societat.

És una bona notícia, com a persona estic molt content! El parlament a aprovat una llei que ens salva del terrible i malvat fum que ens podia matar en qualsevol cantonada sense ser fumadors. Ara almenys les persones dolentes i fumadores seràn marginades de la societat pel bé comú. L'única mala notícia d'aquesta llei és que soc fumador. Però Oriol perquè ets fumador? No saps que el tabac és un assassí sense escrupols? És cert ho sé però m'agrada fumar, alhora també entenc que és una cosa perjudicial tan per mi com pels altres, per aixó aquesta llei em sembla bé pero crec que està mal orientada.
Hi han 12 milions de fumadors a Espanya, és una quantitat de persones a tindre en consideració. Crec que en comptes de poc a poc prohibir fumar cada cop més als llocs s'ha de tallar en sec. M'explicaré: s'hauria de fer pressió internacional per a obligar a les tabacaleres a fer menys perjudicials els seus cigarrets per a que els fumadors no entrin en conflicte amb els no fumadors i alhora no és facin malbé la salut per haver escollit ser fumador. Trobo una vergonya que es fiquin per davant els interessos de grans multinacionals abans que els de la salut de milions de persones.
Senyors, senyores, fumadors/es, no fumadors/es ens hem d'unir i portar aquest tema al carrer i als despatxos. Ara si em permeteu me'n aniré a fumar un cigarret al carrer. Gràcies.

Us deixo una canço de Evil Conduct: http://www.goear.com/listen/454ab61/dying-for-a-fag-evil-conduct

3 comentaris:

  1. Hola, Oriol,

    Veig que fa poc que t'has estrenat com a blocaire. Les teves reflexions al meu bloc són molt interessants (i el primer comentari no s'ha perdut). Sort i endavant!

    Ah! Una cosa: el títol del bloc hauria de ser Les idees de n'Oriol.

    ResponElimina
  2. Gràcies. En quan al títol del blog ja l'he intentat canviar però no trobo com, poc a poc vaig investigant els racons dels blogs.
    Bon any nou,

    oriol

    ResponElimina
  3. Estoy de acuerdo, la ley esta fatal orientada. A mi lo que me parece es que quieren enfrentarnos a todos para desviar el tema que en realidad importa:
    ¡¿Que coño estaa pasando en España?¿!¿!¿!

    (Viki)

    ResponElimina