divendres, 2 de març del 2012

Pensaments.zip

L'antiga expressió "qui té un martell només veu claus" la podríem aplicar perfectament a les tisores dels nostres governs. Ja fa temps que en sóc de crític! Veig com la gent poc a poc també se n'està tornant, això és bo. Hem arribat a un punt que ens cau la cara de vergonya de com està tot, en un moment on la corrupció està en el seu auge, on els bancs han petat per la seva avarícia, una crisi financera que s'ha tingut de salvar mitjançant diner públic, on cada dia hem de veure com polítics corruptes amb les butxaques ben plenes que se'n surten davant la "justícia"; com jutges són inhabilitats per portar aquests casos; com negocis privats havien col·laborat amb les administracions públiques fent mil estratagemes per també sucar-hi pa; com les dretes (i les esquerres!) estant desmantellant el nostre Estat del Benestar; com la televisió s'omple i s'omple de programes inútils i estúpids; com les notícies són manipulades per ocultar les notícies realment interessants i escandaloses. Ens hem de preguntar: Que és d'esperar d'una societat com la que vivim on des de sempre les pèrdues s'han col·lectivitzat i els guanys privatitzat sense cap inconvenient?

Vivim en un món capitalista que està destinat a desaparèixer, un món que s'està carregant el medi ambient, un capitalisme que des de sempre fomenta la competitivitat entre les persones, la rivalitat, l'enveja, l'egoisme, l'individualisme, l'egocentrisme. Hem de buscar entre tots i totes una alternativa a aquest sistema pestilent. Quina? Oblidem-nos de vells dogmes i ideologies passades de moda i que han estat un fracàs, mirem cap endavant tenim moltes idees que podem confeccionar-les i de ben segur que la majoria estarem d'acord, en com a mínim uns valors.

Justícia, sense cometes, tot aquell que hagi robat, no hi ha cap més paraula, diner públic que tingui les conseqüències justes per a que serveixi de precedent i no torni més a passar. Redistribució, és necessari parar aquesta barbàrie, ja no parlo tan sols d'una redistribució entre classes sinó d'una redistribució mundial, hem de parar les explotacions al tercer món i perdonar-lis el deute que tenen cap als països del primer, ja que ha estat una altra enganyifa dels nostres mateixos governs. El poder està rodejat de delinqüents (també gent honesta, per suposat, però per desgràcia aquests són minoria).

Sobretot! Apartem clàssiques ideologies perquè el context ha canviat, ara és l'hora de lluitar tots contra aquest capitalisme, fomentem valors i actituds positives, amigables, de cooperació, d'ajuda mútua, de suport.

Parem les retallades cap a l'educació, siguem crítics i sobretot apaguem la televisió!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada